۲
 
“اعتدال و توسعه” از متن تا حاشیـه

گزارش سایت اصولگرای نماینده از فعالیتهای اعتدال و توسعه

تاریخ انتشار : دوشنبه ۳ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۲۲:۵۲
Share/Save/Bookmark
حزب اعتدال و توسعه طبعاً به انتخابات مجلس چشم دارد و در حال پیش برد برنامه‌های انتخاباتی و تشکیلاتی خود است و بنا دارد در انتخابات هفتم اسفند سال ۹۴ فهرست انتخاباتی خود را فراجناحی نهایی کند و به عبارتی فهرستی همچون کابینه روحانی معرفی کند.
گزارش سایت اصولگرای نماینده از فعالیتهای اعتدال و توسعه
 
سال ۷۸ حزبی به نام “اعتدال و توسعه” اعلام موجودیت کرد، انتخابات مجلس ششم زمان اعلام موجودیت رسمی اعتدال و توسعه بود و محمدباقر نوبخت به‌عنوان دبیر کل آن برگزیده شد و حسن روحانی هم پای ثابت اکثر جلسات شورای مرکزی این حزب بود. نوبخت در آن دوره از انتخابات موفق شد به‌عنوان نماینده رشت وارد مجلس شود و با بعضی از همفکران خود فراکسیون اعتدال را در مجلس راه‌اندازی کند. فراکسیونی که در عمل تأثیرگذاری چندانی نداشت و تنها اسمی بود که سال‌ها بر سر زبان‌ها افتاد.

حزب اعتدال
حزب اعتدال و توسعه را می‌توان بخشی از جریان “میانه اصلاحات” در جغرافیای سیاسی دانست چرا که مشی خود را از همان ابتدا، اعتدال تعریف کرد و برخی حتی در آن مقطع پیرامون این حزب گفته بودند: ظهور اعتدال و توسعه نتیجه افراطی‌گری و تندروی جنبش اصلاحات است.
و توسعه را می‌توان بخشی از جریان “میانه اصلاحات” در جغرافیای سیاسی دانست چرا که مشی خود را از همان ابتدا، اعتدال تعریف کرد و برخی حتی در آن مقطع پیرامون این حزب گفته بودند: ظهور اعتدال و توسعه نتیجه افراطی‌گری و تندروی جنبش اصلاحات است.

مهم‌ترین و تأثیرگذارترین چهره‌های تشکیل‌دهنده حزب افرادی مانند محمدباقر نوبخت، محمدرضا نعمت زاده، اکبر ترکان، فاطمه هاشمی، محمود واعظی و علی جنتی بودند، در دوره‌ای هم حمیدرضا حاجی بابایی و کاظم جلالی با اعتدال و توسعه همکاری کردند اما این همکاری تشکیلاتی به دلیل تفاوت دیدگاه‌ها استمرار پیدا نکرد و حاجی بابایی به همراه جلالی و قاسمی استعفا و از حزب بیرون آمدند.

چهره‌های تأثیرگذار این حزب امروز در دولت حسن روحانی صاحب نفوذ هستند، اغلب آنها بر کرسی وزارت و معاونت تکیه زدند.

یاران حسن روحانی در حزب اعتدال و توسعه پاییز سال ۷۸ پس از دیدار با هاشمی رفسنجانی و مشورت با وی تصمیم خود را برای تشکیل حزب اعلام کردند، رئیس مجمع تشخیص مصلحت در آن دیدار گفته بود: اداره کشور با یک جناح فاجعه است بنابراین همه نیروهای معتدل در دو جناح باید متحد شوند تا بدین‌وسیله توسعه سیاسی، اقتصادی را پیش برند ازاین‌رو برخی چهره‌های نزدیک و همسو با آیت‌الله که تمایلی برای عضویت در حزب دولت ساخته سازندگی نداشتند به اعتدال و توسعه پیوستند.

حضور فاطمه هاشمی در شورای مرکزی حزب درواقع امضای آیت‌الله بر تشکیل اعتدال و توسعه بود. محمد قوچانی که پس از بازسازی به حزب کارگزاران سازندگی پیوست در آن مقطع پیرامون “کارگزاران و اعتدال و توسعه” نوشته بود: “کارگزاران بال چپ و اعتدال و توسعه بال راست هاشمی رفسنجانی
چهره‌های تأثیرگذار این حزب امروز در دولت حسن روحانی صاحب نفوذ هستند، اغلب آنها بر کرسی وزارت و معاونت تکیه زدند.
است”.


سال ۸۳، سایت آفتاب به‌عنوان پایگاه خبری، تخصصی در حوزه انرژی هسته‌ای آغاز به کار کرد اما وقتی حسن روحانی دبیری شورای عالی امنیت ملی را به لاریجانی تحویل داد، این سایت در اختیار حزب اعتدال و توسعه قرار گرفت و هم‌اکنون فعالیت‌های حزب درسایت آفتاب پوشش داده می‌شود و به عبارتی ارگان اعتدال و توسعه است.

نقش‌آفرینی اعتدال و توسعه در انتخابات ریاست جمهوری
غلامعلی دهقان سخنگوی حزب در آبان ۹۱ خواستار حضور حسن روحانی در انتخابات یازدهم ریاست جمهوری شد، با کاندیداتوری وی حزب اعتدال و توسعه به‌صورت ویژه از روحانی حمایت و پدر معنوی خود را راهی پاستور کرد اما پس از انتخابات باز در کمای سیاسی رفت.

دهقان در حاشیه بازدید از نمایشگاه مطبوعات با حضور در غرفه “نماینده” درباره فعالیت‌های حزب متبوعش، گفته بود: حزب اعتدال و توسعه قبل از انتخابات ریاست جمهوری منتقد دولت نهم و دهم بود و تصور هم نمی‌شد بتوانیم در موضع قدرت قرار بگیریم، مشکلی که احزاب ما داشته و دارند یعنی در بیرون قدرت می‌دانند
محمد قوچانی که پس از بازسازی به حزب کارگزاران سازندگی پیوست در آن مقطع پیرامون “کارگزاران و اعتدال و توسعه” نوشته بود: “کارگزاران بال چپ و اعتدال و توسعه بال راست هاشمی رفسنجانی است”.
چه نمی‌خواهند اما وقتی به قدرت می‌رسند نمی‌دانند چه می‌خواهند ازاین‌رو حزب اعتدال و توسعه هم دچار این مشکل شد اما خوشبختانه در حال بازسازی هستیم و متناسب با شرایط جدید فعالیت‌هایی را شروع کردیم.

حزب اعتدال و توسعه در سال ۹۳ دو بار خبرساز شد. اوایل دی‌ماه در کنگره جمعیت ایثارگران محمد نبی حبیبی “دبیر کل حزب موتلفه اسلامی” از فعالیت‌های انتخاباتی اعتدال و توسعه سخن گفت و خبر داد: این حزب گره زدن زلف مسئولان رئیس‌جمهور و اصلاح‌طلبان را انجام می‌دهد و این نه تحلیل بلکه خبر است.
دیری نپاید که غلامعلی دهقان نسبت به مواضع مرد اول موتلفه واکنش نشان داد و طی یادداشتی در یک روزنامه اصلاح‌طلب نوشت: درباره نگرانی برخی از آقایان که می‌گویند “فعالیت‌های عملی اعتدال و توسعه شروع شده” باید تأکید کنم هنوز خبری از فعالیت‌های انتخاباتی نیست.

بااین‌حال موج انتقاد از یاران رئیس دولت تدبیر و امید در حزب اعتدال و توسعه کاسته نشد، هم‌اکنون طیفی از فعالان سیاسی از بی‌عملی اعتدال و توسعه در سپهر سیاست انتقاد می‌کنند. این انتقادات منجر به پاسخگویی محمدباقر نوبخت شد. وی در گفتگویی تصریح کرد: کدام احزاب در کشور فعال هستند که ما دومی باشیم.

وی همچنین ابراز امیدواری کرده بود حزب اعتدال و توسعه به‌زودی فعال شود؛ پس از اعلام مواضع آقای دبیر کل همایش جوانان و هواداران
حزب اعتدال و توسعه طبعاً به انتخابات مجلس چشم دارد و در حال پیش برد برنامه‌های انتخاباتی و تشکیلاتی خود است و بنا دارد در انتخابات هفتم اسفند سال ۹۴ فهرست انتخاباتی خود را فراجناحی نهایی کند و به عبارتی فهرستی همچون کابینه روحانی معرفی کند.
جوان در پایان سال ۹۳ در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد.

محمدباقر نوبخت، محمود واعظی و علی جنتی سخنرانی و فاطمه هاشمی پیام مکتوب پدر را خواند البته در آن همایش درها روبه رسانه‌های منتقد دولت بسته شد و فقط از رسانه‌های همسو (ایرنا، ایسنا و ایلنا) دعوت به عمل آمد.

فیاض زاهد فعال سیاسی اصلاح‌طلب و همشهری محمدباقر نوبخت دبیرکل حزب اعتدال و توسعه است، وی در خصوص همایش اخیر این حزب می‌گوید: با توجه به منش و رفتار شخصیت‌های اصلی این حزب، آنها تمایل جدی دارند به جای گرایش به اصلاح‌طلب‌ها، به محافظه‌کارانی همچون آقای لاریجانی نزدیک شوند، ازاین‌رو هیچ شخصیت اصلاح‌طلبی را در این کنگره دعوت نکرده بودند.

سخنگوی حزب اعتدال و توسعه هم تلویحاً موضع‌گیری فیاض زاهد را تائید کرد و به “نماینده” گفت: واقعیت این است که دیدگاه‌های آقای لاریجانی از دید ما دیدگاه‌های اعتدالی است همان‌طور که دیدگاه‌های آقای ولایتی در میان اصولگرایان به اعتدالیون نزدیک است ما در انتخابات اعتدالیون جناح‌ها را به مردم معرفی خواهیم کرد.

حزب اعتدال و توسعه طبعاً به انتخابات مجلس چشم دارد و در حال پیش برد برنامه‌های انتخاباتی و تشکیلاتی خود است و بنا دارد در انتخابات هفتم اسفند سال ۹۴ فهرست انتخاباتی خود را فراجناحی نهایی کند و به عبارتی فهرستی همچون کابینه روحانی معرفی کند. البته این حزب اعتدال‌گرا در سال ۹۳ تغییری ساختاری صورت داد تغییری که نوک پیکان حزب از سوی نخبگان و اعضای اصلی که در دولت عضویت دارند به سمت جوانان و اعضای دیگر شورای مرکزی قرار گرفت و هم‌اکنون آنها محوریت “اعتدال و توسعه” را بر عهده گرفته‌اند.
 
کد مطلب: 29
مرجع : سایت نماینده
 


 
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۰۹-۰۸ ۱۹:۲۱:۱۴
اگرشماچشم به انتخابات مجلس دارید چرا نه آدرسی نه سایتی برای عضویت دارید من قصد همکاری قوی بااین حزب رودارم اما هنوز عضو نیستم چندین بارایمل شماره دادم اما خبری نشد 09362798807
 
حمید رضا کرمی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۱۶:۰۳:۵۱
با سلام می خواهم عضو این حزب بشوم راهنمایی فرمایید.